Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

«Όταν δεν νεκρώνει η χώρα», νεκρώνει η λογική….

Η ΑΠΕΡΓΙΑ των δημοσιογράφων από τα καθήκοντα τους είναι η μόνη κινητοποίηση στην Ελλάδα που ανταποκρίνεται πλήρως στον συνήθη τίτλο της επόμενης ημέρας «ΝΕΚΡΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ». Πράγματι, κάθε φορά που απεργούμε οι δημοσιογράφοι (και τον τελευταίο καιρό απεργούμε συχνά) το μπλακ αουτ στην ενημέρωση είναι γενικό. Κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί, εφημερίδες έντυπες και ηλεκτρονικές κατεβάζουν τον γενικό διακόπτη…Ούτε καν των μεταδόσεων των αθλητικών αγώνων δεν επιτρέπουμε την περιγραφή…
ΟΛΕΣ οι άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των λεγομένων «γενικών απεργιών» που προκηρύσσουν (συχνότατα επίσης, τον τελευταίο καιρό) η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ είναι μια καλή αφορμή για να διαπιστώσουμε ότι, όταν δεν απεργούμε οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι απεργεί η λογική μας. Διότι, μόνον ο συναισθηματισμός μας (και όχι η λογική μας) μπορεί να ευθύνεται για τον τίτλο «ΝΕΚΡΩΣΕ Η ΧΩΡΑ» όταν η κινητοποίηση γίνεται από τα ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ…Η αντικειμενικότερη άποψη είναι ότι, σε τέτοιες κινητοποιήσεις η χώρα δεν νεκρώνει…Και δεν νεκρώνει γιατί ελάχιστοι (μια μειοψηφία, θα ήταν το σωστότερο να πούμε) απεργούν στον ιδιωτικό τομέα και πολύ περισσότεροι (η πλειοψηφία) στον δημόσιο. Το να θεωρεί λοιπόν, το σύνολο των ΜΜΕ την αποχή των κρατικοδίαιτων από τις δουλειές τους ικανή ώστε να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι «παρέλυσε η χώρα» είναι δείγμα είτε αφέλειας, είτε υπερβολής, είτε λαϊκισμού, είτε και «ευσεβών πόθων»…Ναι, δεν λείπουν κι οι «ευσεβείς πόθοι» αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλοί από εμάς προεξοφλούμε από πριν το αποτέλεσμα της κινητοποίησης: «Παραλύει αύριο η χώρα»!!!
ΣΤΟ ΙΔΙΟ μοτίβο οι περίφημες «λαοθάλασσες» των διαδηλωτών: 150.000 στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας (των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων εννοείται!)…Αλήθεια, τι προσδιορίζει την επιτυχία μιας κινητοποίησης; Το πόσοι «βγήκαν» στο δρόμο ή το πόσοι «δεν βγήκαν»; Πιθανότατα, τίποτε από τα δύο…Όταν όμως, την περασμένη Πέμπτη στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας διαδηλώνουν 300 του ΠΑΜΕ κατά του Ασφαλιστικού και 2.000 άλλοι (χωρίς υπερβολή!) πίνουν την ίδια ώρα στις γύρω καφετέριες γαλήνιοι τον καφέ τους, ποια λογική εξυπηρετεί ο τίτλος «Ηχηρό μήνυμα κατά της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό;»
ΚΑΠΟΙΟΙ θα πουν ότι το παρόν κείμενο αναφέρεται στην αναξιοπιστία του Τύπου…Και σ’ αυτό αναφέρεται, έχουν δίκαιο…Πλην όμως, όχι μόνον σ’ αυτό…Γιατί αν τολμήσει εφημερίδα να τυπώσει τίτλο «Απήργησαν 300.000 σε σύνολο 4.000.000 εργαζομένων» αυτομάτως θα καταγγελθεί από του κοπτόμενους για την αξιοπιστία του Τύπου συνδικαλιστές και τους οπαδούς τους ως όργανο των διαπλεκομένων και αιχμή του δόρατος της κρατικής προπαγάνδας….

6 σχόλια:

  1. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΗ
    Σε μια χώρα που το χαρακτηριστικό γνώρισμα των κατοίκων της είναι η αχαριστία και η αμνησία θα ήθελα να θυμίσω ότι ο ΑΚΗΣ:
    -Εφερε και εδραίωσε στην Ελλάδα(μαζί με τους συντρόφους Κουτσόγιωργα,Λαλιώτη,Κατσιφάρα και άλλους αγνούς αγωνιστές)την ισότητα,την κοινωνική δικαιοσύνη,τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.
    -Υπήρξε ο στενός συνεργάτης,το δεξί χέρι του αείμνηστου ΗΓΕΤΗ Ανδρέα Παπανδρέου.
    -Ανοιχτοχέρης και ανοιχτόκαρδος,ένας γνήσιος Μπον-Βιβέρ της εποχής μας.Ο γάμος του στο Παρίσι ακόμα συζητείται.
    -Αντιστασιακός,αγωνιστής της Δημοκρατίας.Στην διάρκεια της χούντας έφαγε το πικρό ψωμί της ξενιτειάς σε Παρίσι Στοκχόλμη,Μόναχο.(Εδώ βέβαια δεν ήταν ακριβώς πικρό επειδή στην Βαυαρία το ψωμί το φτιάχνουν βάζοντας μια ειδική μαγιά που του δίνει μία γεύση υπόξινη).
    -Σκληρός αλλά δίκαιος στα πόστα που υπηρέτησε μ'έναν μόνο σκοπό:πάντα να φυλάει το συμφέρον της πατρίδας.Ειδικά στο υπ.Αμυνας τον έτρεμαν οι προμηθευτές οπλικών συστημάτων και η λέξη "προμήθεια" ήταν άγνωστη.
    -Εδωσε την σκυτάλη και επίβλεψε την συνέχιση της ιδεολογίας σε νεώτερα στελέχη όπως:Τσουκάτος,Παπαντωνίου,Μαντέλης να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν το όραμά του για μια δίκαιη σοσιαλιστική κοινωνία.
    Υ.Γ.Και κυρίως δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε:Οταν οι περισσότεροι εξ'ημών βυζαίναμε το δάχτυλό μας,αυτός οικοδομούσε στην Ελλάδα τον ΤΡΙΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να καταλάβουμε λοιπόν από όσα γράφετε, πόσο εξαρτημένοι είμαστε από τα MME και έτσι βρίσκουν λόγο να μας χειραφετούν. Είναι γεγονός. Όταν απεργείτε οι δημοσιογράφοι μας λείπετε. Τελικά είμαστε εθελοντές στη βλακεία!
    Όσο για τη λαοθάλασσα των διαδηλωτών είναι έκφραση κατασκευασμένη και δοσμένη από τους διοργανωτές και συνδικαλιστές ώστε να δείξουν πως πέτυχαν. Και σερβιρισμένη από τους δημοσιοσχετίστες καναλάρχες ή δημοσιογράφους. Όμως με ψέμματα δεν κατορθώνεις τίποτα. Εθελοτυφλείς, αυταπατάσαι και απατάς...
    Όλοι έχουμε μάτια...κοιτώντας πρώτα τον εαυτό μας! Σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει μάλιστα ως χώρα, αυτό επιβάλλεται!Και όχι μόνο γι'αυτό το θέμα...
    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, αλλά τί καφέ έπιναν οι 2.000; Μήπως έπιναν τον πικρό καφέ της παρηγοριάς; Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στις νέες μορφές διαμαρτυρίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγγνώμη, αλλά τους τίτλους "νέκρωσε η χώρα", "παρέλυσε ή παραλύει αύριο η χώρα", "ηχηρό μήνυμα κατά της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό" που φαίνεται ότι σας χαλάνε, εμείς τους γράφουμε; Εμείς σας παρασύρουμε να παραφουσκώνετε την πραγματικότητα; Πάλι άλλοι φταίνε και όχι οι δημοσιογράφοι; Πάλι θα μας πείτε "ό,τι θέλει ο πελάτης";
    Και αν υποθέσουμε ότι θα σας καταγγείλουν για διαπλεκόμενους αν γράψετε για το πόσοι απεργούν πραγματικά και πόσοι διαδηλώνουν και πού είναι οι υπόλοιποι και σε ποιες καφετέριες διαμαρτύρονται πίνοντας καφέ, για εξηγείστε μου ποια ακριβώς είναι η δουλειά σας; Δεν είναι να αποτυπώνετε την αλήθεια και την πραγματικότητα; Δεν είναι να ενημερώνετε σωστά με οποιοδήποτε κόστος;
    Απο΄δω το φέρατε από΄κει το πήγατε πάλι αθωώσατε τους δημοσιογράφους.

    Να συμπληρώσω επίσης και κάτι στο σχόλιο του evroligouris για τον ΄Ακη. Πρέπει να του αναγνωρίσουμε εκτός των προαναφερομένων και το ότι έκανε πραγματικότητα την κρυφή φαντασίωση των αντρών. Γιατί αυτός κατάφερε και μετά από 30 χρόνια γάμου ξεφορτώθηκε τη γυναίκα του και παντρεύτηκε μία με τα μισά του χρόνια. Ακριβώς όπως και ο Αντρέας. Γιαυτό και τον καταδιώκουν και επιχειρούν να τον καταστρέψουν πολιτικά και προσωπικά. ΄Ολα τα άλλα που του καταμαρτυρούν είναι απλώς στάχτη στα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΟΥΝΤΙΑΛ
    Θα ήθελα να σας μεταφέρω εμπιστευτικά μια είδηση.
    Σε τηλ.επικοινωνία που είχα με τον μπατζανάκη μου ο οποίος πήγε στη Ν.Αφρική για το Μουντιάλ μου εκμυστηρεύτηκε ότι έβαλε όλα τα λεφτά του στο στοίχημα,ότι η εθνική μας θα κερδίσει το παγκόσμιο κύπελο.
    Στην ερώτησή μου που το στηρίζει αυτό δεδομένου ότι οι ειδικοί της δίνουν πιθανότητες 1 προς 90,μου αποκάλυψε ότι η εθνική μας είναι η μόνη ομάδα από τις 32 που έκανε αγιασμό στο γήπεδο για την ευόδωση των στόχων της χοροστατούντος του σεβ.Μητροπολίτη Ν.Αφρικής.
    Αυτό λοιπόν τον έπεισε να στοιχηματίσει υπέρ της εθνικής μας και μάλιστα με προέτρεψε να κάνω το ίδιο.
    Στην συνέχεια της κουβέντας μου είπε,ότι και η εθνική ομάδα του Ιράν έκανε αγιασμό αλλά αυτό είναι κάτι που ουδόλως τον ανησυχεί διότι είναι γνωστό ότι "ο θεός αγαπά τους Ελληνες".
    Επίσης μου ανάφερε ότι ο σεβ.Μητροπολίτης έδωσε συμβουλές στον Ρεχάγκελ για το σύστημα που θα πρέπει να παίξει η ομάδα, μιας και παλιά υπήρξε παίχτης τοπικής ερασιτεχνικής ομάδας.
    Υ.Γ.Για να προλάβω τυχόν κακεντρεχή σχόλια για τον μπατζανάκη μου σας ενημερώνω ότι ούτε πλούσιος είναι,ούτε-βεβαίως-χασομέρης και αργόσχολος.Δούλεψε επί είκοσι τόσα συναπτά έτη σε μια δημόσια υπηρεσία,και τώρα σε ηλικία 45 ετών αφού πήρε το εφάπαξ και μια αξιοπρεπή σύνταξη προσπαθεί να περάσει ήσυχα και ανέφελα τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρόταση προς τον ιδιοκτήτη και διαχειριστή της παρούσας ιστοσελίδας: Δεν αφήνετε καλύτερα στον evroligouris το καθήκον ανάρτησης κειμένων στο μπλογκ σας, μιας και εσείς μία δεν προλαβαίνετε λόγω φόρτου εργασίας μία φεύγετε για το Μουντιάλ αλλά και επειδή τα δικά του είναι πιο χαλαρά και διασκεδαστικά; Εκτός και αν έφυγε και αυτός μαζί σας και πάτε να βρείτε τον εν λόγω μπατζανάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.